call us on: +86-533-4200240  E-mail: admin@winwinchemicals.com  Fax:+86-533-4202240
Zibo Boshan pobjeda Chemicals co, Ltd
Telefon: +86-533-4200240
E-pošte: admin@winwinchemicals.com
Kategorija proizvoda
News
Dom > Vijesti > Sadržaj

Boje i Lakovi razlika postojanja

Tijekom procesa obnove, ponekad vlasnici morati kupiti svoje boje, kada boja majstor rekao za kupnju određene marke boje vidjeti gore je napisano u boji. Je boje i boje istu stvar? Ako ne, koja je razlika između boje i boje?

Evolucija koncepta boje premaza

Boja u našoj zemlji ima dugu povijest. Razlog zašto zove boje, od ranih ovaj materijal ne može biti odvojen od biljnog ulja i boje, pa "boja" riječ nosi povijest i antičke kulture. Uz kontinuirani razvoj znanosti i tehnologije, industrija boja je narasla, raznih boja, kategorija je također bio inovativan.

Pojam "boje" se pojavio u 1950-ima. U industriji je to boja i boja je samo istog materijala od dva različita imena samo. stoljeća, 50-60 godina, a čak do 1970-ih, industrija će biti više "obojiti" shvaća kao učenje, "boja" shvaćena kao poznatiji. Stoga, "boja" broj naslova s akademskog ukusa, izgleda samo istraživanja jedinice mogu uživati naslov boje, kao što su boja istraživački Institut ili paint istraživanja. Istovremeno, gdje proizvodnje poduzeća su poznati kao fabrika boja, obojiti tvornica ili obojiti tvornica.

Zbunjenost boje i boje imena počela nakon 1980. S brzom razvoju gospodarske izgradnje, brzi rast u građevinarstvu, industriji boja više nije monopol proteklih kemijski sustav situacije. Veliki broj novih domaći građevinski sustav sličan proizvodni pogon obično koristi "paint" kao poslovni ugled. S velikim brojem Arhitektonski premaza proizvoda na tržište, "obojiti" ne samo iz svete akademske dvorane izašla, ali isto tako jer Arhitektonski premazi su uglavnom na bazi vode proizvodi, koncept boja i stoga socijalnog pogrešne interpretacije, jednostrano viđenje boja je voda, pogrešno vjeruju da boje i boje su dva različita materijala, pripadaju dvije različite industrije.

HR naputci za boje i boje

Nacionalni Standard (GB 5206.1) u osnovnu terminologiju boje i lakove vokabular standardima, prevlaka određuje činjenica da se primjenjuju na površinu objekta u obliku čvrste plastifikacijom zaštitni, ukrasni ili posebna svojstva kao što izolacijom, Korozija, oznaka, itd. Opći pojam za skupinu tekuće ili čvrste tvari. Većina ranih biljno ulje kao glavna sirovina, je poznata kao boja. Sada umjetne smole zamijenjen većinu ili sve biljno ulje, zove boja.

Za iznad definicije sljedećih dva prikaza:

1, razlog zašto su takvi materijali ne zove boja boja, više zato što zbog razvoja boje sorte i kategorije, naziv boje može pokriti postojećih proizvoda u industriji, a pojam boja može biti pokrivena industrije svih vrsta od proizvoda, upotreba boja naziv točniji i više znanstvenih. Kao što prah sloj proizvodi ne bi trebali koristiti titulu boja, boja i boja je ne može zamijeniti. Stoga, boja može pokriti plastificiranje čvrste i tekuće boje, a zamjena nije, tako da standardna interpretacija nije na mjestu.

2, standard u boje terminologiju "Bilješke": taj "u naziv određene boje mogu biti iskorištene da brza 'boja' riječi, kao što su miješanje boja, guste boje, i sl." je također u redu. Jer u stvari je "boja" ne samo koristi u određene boje Sorti, ali i velikog broja korištenih u kategoriji boje kao što su akrilne boje, poliuretanska boja, itd., ali isto tako veliki broj aplikacija u polju odnosi se, kao što su Korozija boja , auto paint, brod boje i tako dalje. U stvari, osim individualne okolnosti, boje i boje riječ je uobičajeno, to nije specifično se odnosi na određene vrste može se izraziti.

Boja koncept boje bi trebao biti izmijenjen

Očito karakteristike boja, boja je tekući, to ne može pokriti čvrste boje osim tekuće boje. Budući da je opseg pokrića različitih, bilo bi teško objasniti ako se boja tumači na isti način kao boja koncepta.

U sadašnjost, vodenih boja i praha prevlaka je postala klime, posebice vodenih boja temeljen Arhitektonski prevlaka u Kina je ukupno boja činila je oko 38%. Vode-based paint i masna boja svojih kemijskih svojstava su bitno različite, vodenih boja i masna boja proizvoda svojstva su također jako različite, onda je vode-based paint kao glavna grana industrija boja starog razumijevanja neznanstvena The vodenih boja i ulja (boja) treba biti vezan kao dvije različite serije tekućeg premaza.

Stoga, u osnovnu terminologiju standarde, ne samo trebate ispravno izmijeniti u uvjetima standardne premaza, ali i boje, boje i vode-based paint terminologiju standardima. Oni su definirani kao:

Opći pojam za skupinu tekuće ili čvrste materijale koji se mogu primijeniti na površinu objekta u obliku čvrste plastifikacijom zaštitni, ukrasni ili posebna svojstva kao što su izolacija, Korozija, obilježavanja i slično. Uključujući i ulja (boja), boja na bazi vode, plastificiranje.

Boja: Flowable tekući premaz. Uključujući i ulja (boja) i vode-based paint.

Boja: Organskim otapalom kao srednje ili visoko čvrstih, razrjeđivač masna boja.

Vode-based paint: voda može biti otopljeni ili raspršuju vodu boje.

Gore je razlika između boje i boje.


Obratite nam se
Address:Xiajiazhuang grad, Boshan Dist., Zibo, Shandong, Kina
Tel: +86-533-4200240  Fax:+86-533-4202240
E-mail:admin@winwinchemicals.com
Copyright © Zibo Boshan pobjeda Chemicals co, Ltd